Fjordland
Hoi allemaal die ons via deze weg volgen,
allemaal een beetje wakker. Ja, nou wij hebben ons dagje wel weer gehad. Vandaag was het natuurdag. We hadden een dag naar Doubtfull sound geplant. Dit is een fjord waar je met een boot doorheen vaart. In de ochtend ingechecked bij een kleine boot die ons over een meer naar een waterkrachtcentrale bracht. Deze centrale zit niet bij ee grote dam zoals gewoonlijk. Nee hij maakt gebruik van het hoogte verschil tussen een meer en de fjord. Ongelofelijk dat mensenhanden dit kan maken. Men heeft alles met explosieven uit de berg gehaalt en hier een complete centrale in gebouwd. Na dit alles gezien te hbben werden we verder met een bus naar de fjord gebracht. Hier lag een mooie catamarang waar zo'n 130 mensen op kunnen. Deze vaarde ons voor 3 uur door de fjord. Wat een geweldig gezicht. Omdat het de nacht hiervoor aardig had geregend waren er enorm veel watervallen te zien die van 1500 meter naar beneden vielen. Voor hun begrippen hadden we ook geweldig weer. Af en toe regen en dan brak de zon weer door. Dit alles gaf ook enorme mooie misterieuse plaatjes. Er werd ons verteld dat in dit gebied elk jaar 6 tot 8 meter regen valt per jaar (In nederland is dit 1,1 meter) dus inderdaad was het een prachtige dag. Hopelijk is op de foto's te zien wat indrukwekkend het was.
Groeten van de Mors brothers
vandaag: