The-mors-brothers.reismee.nl

Vervolg Paihia

Weer een dag in Nieuwe Zeeland. De ochtend begon met regen maar later op het water werd het droog en zijn we aardig gekleurd. Een tweede dag in Paihia was dit keer gevuld met een boottocht door de bay of islands. Het zijn er 144 waarvan we er veel van gezien en ook 1 van bezocht hebben. De reis zou beginnen om 9:00 uur helaas een half uur vetraging opgelopen daar er 1 van de motoren niet goed wilde starten. Hierop de monteur maar meegenomen op de tocht voor het geval dat er onderweg nogiets zou gebeuren. Veel eilanden gezien en de verhalen hiervan aangehoord. Ik heb alleen medelijden met de kinderen die hier topografie moeten leren daar de namen van vele eilanden en plaatsen niet uitte spreken zijn. Het lijkt wel PippiLangkous op Taka Tuka eiland.Eeen voorbeeld van zo'n eiland is Urupukapuka. Als je het maar even weet. Veel van de namen komen uit het Maori.

Ook nog de bezienswaardigheid gezien 'The hole in de rock' Dit is een gat in de rots die door erosie erin is gesleten. Helaas waren de golven te hoog om door het gat te varen. Ze hebben maar aan beide kanten zo'n 2 meter over. Daarom durfde de kapitein het niet aan.

Na terugkomst even snel wat gegeten daar we in de middag nog 'even' naar het noordelijkse bereikbare puntje van het eiland wilde rijden. Uiteindelijk bleek dit een rit te zijn van 215 kilometer door berg en dal. Het heeft ons op de heenweg 3 uur gekost om er te komen. Maar ja dan heb je er wel wat voor. Er staat een vuurtoren en tevens botsen hier voor de kust twee zeestromingen op elkaar. Prachtig om te zien. En getracht om dit op foto en film vast te leggen. Hopelijk komt het thuis ook over.

Totaal vandaag 425 Km afgelegd.

Nu nog snel de trip van morgen voorbereiden onder het genot van een biertje daar dit ook een lange dag gaat worden.

Groeten van de Mors brothers

hans en liesbeth

leuk om de reis verslagen te lezen, wat maken jullie een km op een dag!!! de foto,s zijn mooi, toedeloe

Raymond

Zeker weer 25 graden?